El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
LECXIT – 2018/2019

L E C X I T
.
Està a punt de començar el curs d’enguany que s’allargarà fins el juny de 2019, i a hores d’ara falten tutores/tutors per atendre a totes les noies/nois del programa.
.. 
A grans trets el LECXIT consisteix en anar NOMÉS UNA HORA A LA SETMANA a una de les dues biblioteques de Mataró (POMPEU FABRA o ANTONI COMAS) i fer de tutora/tutor a una nena/nen d’entre 8 ó 9 anys ajudant-lo a llegir i compartint amb ella/ell inquietuds a l’entorn de la cultura. Bàsicament la lectura però també de qualsevol qüestió que la noia/noi vulgui compartir o demanar. Al llarg de tot el curs sempre es el mateix infant, amb el que s’acaba establint un nexe d’unió, confiança i amistat molt gratificants per ambdós.

No cal cap mena de preparació especial o titulació (ni màsters ni doctorandos ni hòsties d’aquestes).
N’hi ha prou que agradi llegir, el tracte amb infants i ganes de fer quelcom de diferent a l’hora que útil. Les edats de les tutores/tutors van des de gent molt jove a individus com jo que ja tenim una edat qüasi bé juràsica i que en lloc d’analítiques ens fan, directament, la proba del carboni-14.
.
La FUNDACIÓ HOSPITAL és qui gestiona el voluntariat. El tràmit per entrar a formar part del programa és molt senzill, només cal contactar amb ells per tenir-hi una entrevista informativa i per poder adreçar-vos a la Biblioteca que estigui més necessitada de col·laboradors i que més s’ajusti a la vostra disposició. Abans de començar el curs fan un petit entrenament de dues hores per donar pautes als voluntaris.

Informació:

Voluntariat

Video voluntaris:

 

No es pot deixar comentari.