El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
UN POU SENSE FONS

Diuen que el rei ha fet un exercici de transparència publicant a que dedica els diners que li regalem cada any els contribuents …

EXERCICI DE TRANSPARÈNCIA, QUINA BURLA!!!!.

Ha donat dades globals, sense detallar, de: 8,5 milions d’euros, o sia: del 14,16 % d’un total dels 60 milions que costa anualment a les arques de l’estat aquesta institució caduca e inútil que ell encapçala.

En l’ Diari ARA 29-12-2011 del passat dijous 29 de desembre, Josep Fontana (Catedràtic d’Història Econòmica) responia aquestes dues preguntes:

  1. El desglossament dels comptes de la Casa del Rei respon a un exercici de transparència?
  2. La Casa del Rei queda tocada per l’afer d’Iñaki Urdangarin?

“1- Esta bé que se’ns digui, per primer cop, que hi ha una partida d’uns 8,5 milions d’euros per a les despeses immediates de la Casa del Rei. Però no és més que una part de la despesa total. S’hi hauria d’incloure el que correspon al ministeri d’Afers Estrangers (viatges), al d’Interior (seguretat de la família), Hisenda, Patrimoni Nacional, etc. Com valorar aquests costos totals, que són encara desconeguts? Depèn del que cadascun de nosaltres pensi de la utilitat de la monarquia. Tenint en compte el que fins ara devem als seus antecessors, em sembla una institució anacrònica i inútil.

2- El que és excepcional és que hagi arribat a l’opinió pública. Els judicis sobre la “història econòmica” del monarca haurien d’incloure capítols de la seva actuació personal sistemàticament ocultats: deutes, negocis i trampes. Només en coneixem dades aïllades. Parlar de transparència quan existeixen limitacions legals al que es publica sobre el rei és grotesc.”.

.

Per acostar-nos una miqueta més al personatge i la seva ideologia, us convido a veure el vídeo d’una entrevista qui li van fer per a un mitjà Francés quan era “Príncipe de España”:

ENTREVISTA A JOAN CARLES I

I, per posar-hi un toc d’humor, la cançó del grup MESCLAT:

12 El rei vol corona

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

1 Comentari to “UN POU SENSE FONS”

  1. Alfred J. ha dit:

    Totalment d’acord amic Manel!!

Deixa el teu comentari