El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
LA REALITAT SUPERA LA FICCIÓ… SEMPRE!!!

IZNOGOUD 10

IZNOGOUD l’INFAME és un còmic humorístic francés creat el  1961 pel guionista René Goscinny (un dels pares d’ASTERIX) i el dibuixant Jean Tabary.

La historieta està ambientada en el  Bagdad de  LES MIL I UNA NITS.

HARÚN EL PUSSAH, un personatge bonàs, molt estimat pel poble, és   el  califa de Bagdad, i IZNOGOUD és el seu visir. L’objectiu de l’envejós i traïdor visir no és altre que  Ser Califa en lloc del Califa, per això, davant la passivitat beneita de HARÚN, es dedica a conspirar constantment.

El tal IZNOGOUD és un individu traïdor, envejós, vil, intrigant, roí, covard, maquiavèlic, detestable, recargolat, en fi… que acumula totes les baixeses imaginables i més. Totes aquestes “qualitats” no té cap mena d’escrúpol en utilitzar-les per intentar assolir el seu objectiu.

Val a dir que no se’n surt, doncs també és un maligne maldestre amb gens de sort.

__________________________________________________

CARME CHACON   caricatura004

… nenes i nens, noies i nois, senyores i senyors… per què serà que aquest perfil em recorda que en el nostre petit i sofert país també tenim un espècimen d’aquesta calanya i que, malauradament, no és de ficció:

Es tracta de la senyora:

“CAPITAN… MANDE FIRMES!!!”.

Treballa de funcionaria i és una espanyola nascuda, accidentalment, a Catalunya, a Esplugues de Llobregat.

Com l’IZNOGUD també te un objectiu: Ser Califa en lloc del Califa. Se la veu capaç de tot con tal d’aconseguir-ho. No te aturador.

Em guardaré molt de comparar-la amb el nefast IZNOGUD… però.. veritat que s’assemblen molt…?

Segur que m’equivoco. No pot ser que hi hagi algú tan impresentable dedicat a la política… O SÍ!!!

Hi ha milers d’exemples que il·lustren quina mena d’indivídua és, i la seva capacitat “camaleónica” per anar canviat de pell, color o camisa en funció de les circumstàncies que la puguin afavorir a nivell personal.

Aquí en podeu escoltar dos exemples:   CARME CHACON any 2008    –   CARME CHACON any 2013

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

6 Comentaris to “LA REALITAT SUPERA LA FICCIÓ… SEMPRE!!!”

  1. Noemí ha dit:

    Quina vergonya!!!!! però tot, aquet país està podrit; ho sento, però algú ho tenía que dir…

  2. Francesc Bechdejú ha dit:

    Un exemple més d’oportunisme polític i social. Potser en aquest cas d’un nivell superior a la mitjana, però déu ni do la resta de personal que es mou en aquests ambients. Hem creat una “casta” política on majoritàriament ha privat l’obsessió pels diners, el lucre, el poder i l’ascens a les classes amb més recursos de la societat. Nous rics, il·luminats pels diners i sense cap mena de pudor en arrambar amb tot el possible i que la resta de la societat es foti: desnonaments, atur, retallades en tots els àmbits, cues als menjadors de caritat, nens que van a les escoles sense haver dinat, i un llarg etcetera que fins i tot em venen basques només d’haver-les d’anomenar. Em fa molta pena viure en aquesta època i en aquest món.

  3. Esteve ha dit:

    Aquesta trepes fa temps que té clar el què vol (ser la primera presidenta catalana d’Espanya) i totes i cadascuna de les seves passes van encaminades a aconseguir-ho, peti qui peti, i es carregui a qui (i el que) es carregui. Però vaja, Manel, no crec pas que sigui la primera ni la última botiflera. Així ens ha anat i ens segueix anant…

  4. Anisia ha dit:

    Tens tota la raó Manel, la realitat supera la ficció, crec que encara es pitjor que l’ Iznogud aquesta cràpula i tota la “patoleia” política en general…

  5. Gemma ha dit:

    Home, jo, de debò, agraeixo la sinceritat d’aquesta Sra. Prefereixo que es tregui la carota i no que ens tingui contents i enganyats.
    Ara, que tothom ho tingui clar per si mai la vol votar, la verdadera Carme Chacón és aquesta i no la que de tant en tant s’embolica amb la senyera, doncs com tu bé dius, és catalana per accident.
    Quina llàstima!. I a mi que em va agradar que una dona catalana, i embaraçada, manés als militars i els ordenés: CAPITAN, MANDE FIIIIIIIIRMES!!!”

  6. llucia ha dit:

    Jo no n’esperava res millor duna pallassa, tan pallassa, tan ninot, tan falsa i artificial. Ara el que cal es que tothom recordem lo mentidera que ha sigut és i serà.
    Fins un altre companys i NO PERDEM LA MEMÒRIA.

Deixa el teu comentari