El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
PROU!

Ja n’hi ha prou!!!

Es important, a més de separar-nos d’Espanya, el fer fora a tots els indesitjables que, des de dins de Catalunya, malden per fer  tot el mal que puguin sembrant la discòrdia i atiant l’enfrontament entre els catalans.

La darrera malifeta ha estat un atac més a la normalització lingüística, amb una sentencia emesa ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya… -de Catalunya… quina ironia!!!- (TSJC).

Aquí podeu llegir l’editorial del diari ARA d’avui:

http://www.ara.cat/premium/opinio/pas-Desmuntar-model-descola-catalana_0_899310107.HTML

Jo, com sempre, ho veig així:

ESCANYANT EL CATALÀ   002

12 Comentaris to “PROU!”

  1. Teresa R. ha dit:

    Quina vergonya!! és un espectacle fastigós!! però per que no podem fer-hi res, estem segurs que no podem fer-hi res?. Per que no ens hi posem tots a la una?, i foragitem aquests personatges que tenen la convicció que encara som un imperi, i que els han fotut fora de tot arreu amb les infules d’espanya grande y libre i som petits i oprimits. quina merda!!

  2. Albert ha dit:

    Es curiós, que quant intentem dialogar amb aquets desaprensius, sempre ens surten am el mateix , que ara no es el moment, que hi ha coses mes importa’ns, l’economia l’atur etc. etc.
    No obstant a ells, que tenen també els mateixos problemes, els sobra tems per tocar els pebrots als veïns.

  3. Gemma ha dit:

    Sempre s’ha dit que la història es repeteix. Sense anar més lluny, ahir al vespre l’escriptora Care Santos ens ho va dir en una conferència. Però ara, aquesta frase feta, es transforma en realitat d’una manera molt bèstia.
    Mireu què deia el Decret de Nova Planta del 1714: “Se establece el castellano como idioma oficial en la Audiencia y en los escritos oficiales.”
    I també avui mateix he llegit de l’escriptor català Emigdi Subirats aquesta frase: “Durant els primers mesos de 1939, 1r año triunfal, el nou règim feixista va liquidar per la via ràpida l’ensenyament del català.”
    Ostres! realment el tarannà que està agafant tot plegat fa por.
    Tens tota la raó Teresa, QUINA MERDA!!!
    Sort que sempre ens quedaran els dibuixos d’en Manel.

  4. Toni ha dit:

    En quant a la resolució del TSJC: INSUBMISSIÓ!!!
    Caldrà anar traient la pols a aquesta paraula, recuperar-la i emplenar-la de contingut.

    En quant als personatges (Cañas i Cia): GRÀCIES!!!
    Gràcies per anar tirant llenya al foc, per promoure litigis i enfrontaments i, en definitiva, despertar consciències (esperem que la major part del “despertar” sigui favorable als nostres interessos). I permeteu-me dirigir-me al Sr.Cañas: però que no veus que quant més “canya” ens donis, més iniciatives prendrem en contra? El dibuix d’en Manel n’és una evidència.MOLT BO!!!

  5. Lluis F. ha dit:

    Quanta raó tens. Entre aquests dos ens putegen molt. Estarien disposats a cremar Catalunya si fos necessari per esborrar-nos de la capa de la terra.

  6. Noemí ha dit:

    Quin fàstic!!!!!

  7. Jaume ha dit:

    El que Jo faria am aquestes persones ? no es pot publicar

  8. Conxita ha dit:

    Hola Manel, estic d’acord amb tu

  9. María Verdaguer - Antonia Martínez - Luis Segura -Carmen Segura -Manresa- ha dit:

    Hola Manel:
    Vamos ampliando los que quieren escribirte. Has tardado mucho en poner más dibujos pero ha valido la pena la espera. Este dibujo es precioso, lo cual supone una lastima para representar a esta gentuza tan malevola. Tienes razón en lo que denuncias pero no les interesa eliminar solamente nuestra lengua también quieren aniquilarnos como nación.
    Procuraremos encontrar a alguien del casal que escriba en catalán, nosotras no nos atrevemos, pero lo hablamos perfectamente. Todas somos muy mayores y casi no fuimos a la escuela y aquellos años estaba prohibido hablar en catalán y de escribirlo ni pensarlo.
    Estamos esperando que hagas algun dibujo de los curas. A ver cuando de animas y no tengas piedad que ellos tampoco la tienen.
    Una pregunta ¿Quien es la chica del dibujo que pusiste el día 1 de abril? ¿Tu mujer? ¿una amiga? ¿tu novia? ¿tu hija? ¿tu nieta?… ¿y porque tiene dos interrogantes?. Lo ponemos aquí pués en el dibujo no permites comentarios.
    No es necesario que contestes pero es que en el casal somos muy curiosas y chafarderas.
    Nos ha gustado mucho lo que le dices de (acumular juventudes). Nosotras tenemos un saco de juventudes cada una. A partir de ahora con tu permiso haremos servir esta expresión para felicitar los aniversarios de los socios de Casal. Seguro que les hara más ilusión de esta manera.
    A ver si no tardas tanto en enviar dibujos. Los imprimimos todos y los tenemos colgados en un corcho en la pared.

  10. manel ha dit:

    Hola’s:
    María Verdaguer – Antonia Martínez – Luis Segura -Carmen Segura… i un piló més… -Manresa-
    Podeu escriure en castellà sense cap problema. Així el brètol d’en WERT, si entre en aquest blog, veurà que no tenim cap problema per comunicar-nos amb tots els idiomes que calgui.
    Pel que fa al dibuix del capellans ja m’hi posaré. El que passa és que ara amb això de que tenen un nou “jefe” estan una miqueta més calladets i no fan gaire enrenou, pel que no surten, de moment, temes actuals per posar-los a parir.
    En quant al darrer tema, la pregunta sobre qui és la persona de l’entrada del dia 1 d’enguany, “como-que-sus-vais-a-quedar-con-las-ganas-y-al-igual-que-el-personaje-con-las-incógnitas”.
    M’afalaga molt que imprimiu els meus dibuixos i els exposeu. Aneu amb compte que qualsevol dia no vingui pel local algun feixista i us cremi el xiringuito.
    Si algun dia vinc per Manresa, us els firmaré i dedicaré.
    Manel

  11. teresa ha dit:

    Molt bo el dibuix.
    No se de que us estranyeu de les continues agressions al nostre país. Quan no és la llengua, son els pressupostos, l´estatut, als parlamentaris catalans, etc, etc…
    Mentre no tinguem la independència, seguiràn agredint tot el que faci farum de Catlunya. Quan la tinguem també, però no ens podràn imposar les seves normes.
    Independència ja !

  12. Anisia ha dit:

    Hem d’actuar, no sé si ahir vareu veure el programa de singulars on hi sortien la Tresa Forcades i l’Arcadi Oliveres, explicant lo de proces constituent per a un estat propi creat desde baix, ja que ha dalt ja està prou podrit!