El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
NO HI HA DINERS PER LA PAU, PERÒ SI QUE N’HI HA PER LA GUERRA

LES JOGUINES DELS MILITARS   001Comunitats que no produeixen ni aporten res a les arques de l’estat, però  sí que reben milions d’euros en forma “d’ajuda solidària”, es permeten abaixar impostos, contractar més funcionaris… i, a més, tenen la barra i la indecència de presumir de “gestió impecable”, tot insultant i amenaçant Catalunya.

Espanya roba descaradament; ho fa en forma de retallades als serveis més bàsics i necessaris pels seus ciutadans. Els diners que roba és permet el luxe de regalar-los, a més de a les comunitats parasitàries i als banquers, també als militars.

Llegeixo en el diari ARA del passat 24 d’octubre:

Aquest any el pressupost del ministeri de Defensa havia de baixar un 6% i al setembre ja acumula un increment del 31%”

PERE ORTEGA

Llegiu l’article sencer aqui:

http://www.ara.cat/opinio/firmes/pere_ortega/mentides-despesa-militar_0_1016898305.html

Si no podeu obrir el link del diari, llegiu-ho aqui—>   Les mentides de la despesa militar diari ARA

O sigui: No hi ha diners per la pau, però si que n’hi ha per la guerra.

Això costa molt de pair.

Catalunya és la Comunitat més afectada per aquest espoli continuat. Mentre aquest robatori és produeix, Catalunya no te ni cinc. L’ofec sistemàtic a que el te sotmesa el govern d’Espanya no acomplint el seus compromisos econòmics, obliga a greus i doloroses retallades en serveis bàsics per els catalans.

Espanya no només ens roba, sinó que HA ROBAT270.000 milions d’euros des del 1986, any des del qual se’n tenen dades i estudis fiables:

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/canadell_espanya_ens_roba_270.000_milions_des_del_1986_96763.php

Això és inaguantable. La política de “acoso i derribo” que estan perpetrant des de Espanya busca eliminar-nos com a nació. Però no ho aconseguiran. Cal plantar cara i seguir ferms en el procés endegat per aconseguir, d’una vegada per totes, la independència.

A tot aquest desgavell, cal posar-hi una xic d’humor. Llegiu-ho amb la fina ironia de IU FORN:

http://www.ara.cat/premium/opinio/tan-summament-manipulats_0_1021697831.html

Si no podeu obrir el link del diari, llegiu-ho aqui—>   IU FORN


6 Comentaris to “NO HI HA DINERS PER LA PAU, PERÒ SI QUE N’HI HA PER LA GUERRA”

  1. Ramon ha dit:

    L’expoli fiscal descarat, i ara l’ofec de la tresorieria son estratègies ben orquestrades per induir a la por i fer veure que no som capaços d’administrar els nostres diners. A que ve si no l’impagament a les nostres farmàcies a càrrec del Fons de liquiditat? Ja n’hi ha prou, hem de practicar la insubmissió fiscal com a primer par per construir la nostra pròpia hisenda.

  2. Gemma ha dit:

    Manel l’has ben acertada!!!
    En aquest dibuix hi has sabut representar a tothom: els polítics maldestres, corruptes, mentiders… i la societat que en pateix les conseqüències.
    Però Manel, hi trobo a faltar una mica de color, perquè la vida sense color és molt aborrida, no et sembla?

  3. Toni ha dit:

    Aquest dibuix em duu records de jove, fent el servei militar al Govern Militar de Madrid, envoltat d’oficials de diferent categoria. No sé si algú de vosaltres pot guardar algun bon record d’aquells temps de “mili” obligatòria, més enllà de les amistats esdevingudes durant aquell temps. Encara a hores d’ara quan veig un militar me l’imagino proveït de força “mam” (un fet, creieu-me, ben quotidià), i quan llegeixo com s’ha incrementat el pressupost en defensa, penso en quin percentatge és destina al subministrament etílic.
    Però també els polítics són capaços de despertar-me baixes passions: és inevitable que me’ls imagini posant mà a la caixa. Digueu-me malalt, i ja sé que segur que molts justos paguen per pecadors, però el descrèdit que pateixen ambdós col·lectius se l’han guanyat amb escreix. I si bé hom pot dedicar-los-hi un bon dibuix, potser no val la pena donar-li color a gent tant insulsa (prefereixo no recórrer a l’improperi) i mancada de valors.

  4. SALVADOR ha dit:

    TOT AIXÒ I MES, ÉS EL QUE ESTAN ROBANT ALS ESPANYOLS I TAMBÉ ALS CATALANS, ELLS TENEN LA PAELLA PEL MANEC I FAN I DESFANT A LA SEVA MANERA. PERÒ LES COSES MAI DUREN PER SEMPRE,I JA VINDRAN TEMPS MILLORS, N’HE ESTIC SEGUR.

  5. Albert ha dit:

    Hola Manel
    M’encanta el dibuixet dels militars, gaudint amb aquestes joguets caríssimes.
    (El capital domina el govern que, a la vegada, domina la justícia).
    La única utilitat de Defensa, es protegir aquesta dictadura de “facto” que s’han muntat. Protegir-l’ha del poble. I per fer por a un poble desarmat no es precisa gastar masses diners. “Ens donem per acollonits”.
    Pareu ja de llançar els diners que es necessiten per menjar, que tots sabem el grau d’incompetència que sempre han distingit aquestes forces armades.

  6. JORDI ha dit:

    Hola Manel.
    Admeto que no en tenía ni idea dels presupostos militars espanyols. Son esgarrifoços i mes en el context actual de la llarga crisi que patím. 16.500 mil.lions, segons en Pere Ortega del diari ARA, pel proper any resoldríen en gran mesure els greus problemes urgents que te el poble; peró es clar, aixó no interessa. El que interessa es que el neoliberalisme guany i destrossi l´enemig per tenirlo a lloc durants molts anys. En els últims anys i recordant fets militars espanyols importants, recordo el “todos al suelo” d´en Tejero, intentant tornar a segrestar el païs i els cavernícoles misatges unionistes fets pel qui te que salvaguardar las llibertats del poble. Tot plegat, fastigós i trist, molt trist.

Deixa el teu comentari