El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
2014: UNA ODISSEA DELS CATALANS

TRANQUEM CADENES   001 copia

ARTUR C. CLARKE  descriu a “2001: UNA ODISSEA DE L’ESPAI” diferents imatges de la vida quotidiana al voltant d’una bassa, on un  grup d’homínids viu precàriament alimentant-se amb la poca vegetació que tenen a l’abast.

Poc després un dels homínids té una visió mentre juga amb les restes d’un animal mort i descobreix com fer servir un os com arma per defensar-se o caçar. Mentre la majoria del grup s’ho miren amb desconfiança, aquell és el primer pas cap a la evolució de l’espècia.

Vistos els esdeveniments del darrers anys a casa nostra, resulta fàcil deduir que els del “pepè” son descendents directes del grup d’esporuguits que roman a la gruta sense entendre res del que està passant  –al igual que ara-.

2014  una odissea dels catalans

15 Comentaris to “2014: UNA ODISSEA DELS CATALANS”

  1. Albert ha dit:

    Hola Manel bona tarda.
    No pots imaginar-te l’alegria que m’ha fet la teva entrada al blog. Certament em tenies preocupat.
    Veig en el teu preciós dibuix, que segueixes tenint les idees molt clares, i reflecteixes clarament que la gent positiva canvia el món, mentre que la negativa el deixa com està.
    Pressenteixo, que si mai em tingut la llibertat a l’abast, és ara.

  2. lita ha dit:

    comparteixo el q diu l’Albert, genial en Mas, un petó

  3. Silvia ha dit:

    oeoeoeoeoeoeo!!!!!
    Et veig en plena forma.

  4. josep ha dit:

    Hola Manel tens tot el meu soport. Visca els tius com tu-

  5. M. Teresa ha dit:

    Hola Manel, quants dies, mesos…. gràcies per tronar-hi. Et trobàvem molt a faltar. Dit això et tinc de felicitar pel dibuix; mai tan ben expressat; tens el cap sobre les espatlles no com molts (desgraciadament) segueixes el camí que ens portarà a votar el 9N.
    VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

  6. Noemí ha dit:

    Benvingut, una altre vegada!!!! el dibuix genial, i la meva opinió…..ja la saps, fins un altre!!!

  7. teresa ha dit:

    genial !
    ARA ÉS L´HORA…
    …de dir la teva, Manel

  8. Gemma ha dit:

    Sí, sí, sí. ..
    en Manel torna a ser aqui!!!!

  9. Josep A Morral ha dit:

    Realment no viuen a les coves, el que passa és que encara estan en ple segle XVI, i no saben el que és la industrialització. Si Espanya va progressar en el passat va ser perquè Catalunya era dinamitzadora de tot un país.
    Però ells continuen en la seva cova i a segles enrere.

  10. Conxita ha dit:

    Hola Manel m’alegro molt que tornis a estar amb nosaltres per fer-nos passar una bona estona amb el teus dibuixos.. endevant.

  11. Bernat Aranyó ha dit:

    Molt boo!!! Me’n alegro que tornis a penjar coses! Ara fa més falta que mai!
    Endavant!

  12. Nuri ha dit:

    Hola Manel!!!! Passa el temps volant però és ben cert que ens mancava aquella estona que ens oblidavem de la feixuga tasca del dia a dia.
    Moltes gràcies!

  13. marta ha dit:

    Hola Manel!!!, ens feia falta una mica d’alegria i tu com be dius amb els teus dibuixos genials, “aqui una admiradora” ens fas veure la realitat amb una perspectiva diferent i divertida. Moltes gracies per compartir amb nosaltres. Ets un super artista catala.
    Visca Catalunya lliure.

  14. Toni ha dit:

    Ostras!. Fixat quantes reaccions!!!

    És ben bé que molts t’enyoràvem. I el retorn ha estat apoteòsic, amb un dibuix fantàstic.

    Ho diu en Bernat: la teva aportació ens cal ara més que mai.

    El contingut ideològic de les imatges és molt més explícit que el propi llenguatge, i els teus dibuixos expressen molt i molt bé el que molts desitgem: desempallegar-nos d’una vegada d’aquest llast, d’aquest “derecho de conquista” que embruta la nostra pròpia història, el qual ens ha fet, ens fa i -si no ens espavilem- ens farà retrocedir encara més en la nostra pròpia evolució.

    Benvingut de nou a la xarxa!!!

  15. dubster ha dit:

    Hola Manel, estic contenta de que hagis tornat a fer el que realment sent; no fan falta paraules, en aquest dibuix, s’expressa tot molt bé..i és el que hem de fer revelar-nos contra tots i contra tothom…visca Catalunya ara tenim una gran oportunitat…ara o mai…petons…

Deixa el teu comentari