El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
PER QUE NO VOLEN QUE ENS INDEPENDITZEM…

Composicio final  petita

…perquè som la cartera, el banc, el sac on fotre la mà i robar treure diners sense esforç. Estan fent i faran tot el que calgui, sense cap tipus de miraments ni escrúpols, per retenir-nos.

Fixeuvos-hi bé: “VOTACIONS“…  “URNES“… “DEMOCRÀCIA“… son mots que els provoquen urticària. Son per a ells el mateix que les estaques, els alls o la llum del sol per a els vampirs: un repel·lent, un mitjà per eliminar-los.

El govern d’Espanya tan sols és al poder per enriquir-se i assegurar les bases per continuar manant des del despotisme  i la ignorància més escandalosa envers les necessitats reals dels ciutadans; tant dels que els van votar com els que no. Estan preparant deixar-ho tot “ATADO Y BIEN ATADO”(*)

La rondalla dels tres micos que “NO MIREN, NO ESCOLTEN i NO PARLEN“, ve com anell al dit per il·lustrar la actitud d’aquest nefast govern envers Catalunya:

GOVERN DEL PARTIT POPULAR

NO MIREN… NO ESCOLTEN… NO PARLEN… NOMÉS ROBEN perdó  COBREN!!!

El gran mestre de mestres FERRERES també va dir-hi la seva a  “elperiodico

FERRERES 'elperiodico'  1-10-14

__________________________________________________________________________________

(*) A propòsit del “ATADO Y BIEN ATADO” una curiositat per si teniu un minutet per perdre fent un xic de cultureta: 
Els espanyols atribueixen a FERRAN EL CATÓLIC la frase:
TANTO MONTA MONTA TANTO 
Aquesta frase apareix en nombrosos edificis construïts durant el seu regnat. Aquesta frase popularment s’ha malinterpretat en castellà com “Tanto monta monta tanto Isabel como Fernando” com si “Monta” signifiqués “Manda“. En realitat “Tanto Monta” es refereix a la llegenda del nus gordià volent dir que tan fa la manera de superar-lo… ja sigui desfent el nus o tallant-lo amb una espasa. 
L’expressió nus gordià procedix d’una llegenda segons la qual un pagés de Gòrdion (actual Anatòlia) anomenat Gordias portava els seus bous lligats al jou amb unes cordes nuades de manera tan complicada que era impossible deslligar-les. Aquest home va augurar el fet que el futur rei de Frígia vindria per la Porta de l’Est acompanyat d’un corb que es posaria en el seu carro. Segons les tradicions, qui aconseguís deslligar el nus gordià podria conquerir Orient.
Quan Alexandre el Gran es dirigia a conquerir l’Imperi Persa, en el 333 aC, va conquerir Frígia, on es va enfrontar al dilema de deslligar el nus. Va solucionar la qüestió tallant-lo amb la seva espasa i va dir: «és el mateix tallar-lo que deslligar-lo».
Alexandre va conquerir Orient.

…  queda dit i explicat …

__________________________________________________________________________________

No sé jo, però diria que aquest és o podria ser el lema del govern d’Espanya:      LEMA DEL PEPÉ

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

14 Comentaris to “PER QUE NO VOLEN QUE ENS INDEPENDITZEM…”

  1. lita ha dit:

    La realitat és trista i no té remei, com diu la cançó.

  2. María Verdaguer, Carmen Segura - Manresa ha dit:

    Muy explícito el dibujo. Ya lo habías utilizado hace un tiempo pero sin pintar la bandera española en la entrepierna de los monos. El de el Periódico ya lo habíamos visto y nos gustó mucho.
    Te ha quedado genial y es cierto todo lo que dices. Gobiernan solo para los poderosos, para enriquecerse y asegurarse el bienestar económico personal a costa del pueblo. No tenias que tachar la palabra roban pues es lo que hacen; cada día nos despertamos con nuevos casos de saqueo a alguna institución como la última de las tarjetas de crédito. Y nadie paga por ello. Al contrario, en un momento de la película que fuiste a ver dicen que en cualquier país civilizado a los chorizos los encarcelan pero en España les dan un ministerio.
    También hemos visto la película que dices y nos gustó mucho. Deberían pasarla en todas la escuelas para que la viera toda la gente joven que desgraciadamente en una gran mayoría pasan de la política y los políticos.
    También nos ha hecho gracia la anécdota del “tanto monta monta tanto”. Lo desconocíamos y nos ha gustado.

  3. Francesc Bechdejú ha dit:

    Manel, tots tota la raó. Però no només és Espanya qui no ens vol deixar anar per que es quedarien sense ingressos per mantenir un país que no produeix prou recursos per subsistir i també es quedarien sense recursos per poder fer totes les corrupcions que fan, que cada dia en sabem de noves: Plataforma Castor, Targetes opaques Bankia, Sobresous en negre per valors escandalosos, Canal de Panamà, etc., etc. També hi ha el tema d’Europa, aquests pensen que si Catalunya se’n va, qui coi pagarà el dèficit dels espanyols. Fins ara el pagaven els catalans, però, i si aquests se’n van???

  4. Jordi ha dit:

    Hola Manel. Està molt clar per què no volen que ens independitzem. 1) Per l´esmentada vaca que, sí o sí, cal munyir-la tant si està grassa com si no. 2) Per tal com quedaria la economia espanyola sense la “solidaritat” catalana. 3) Pels tractes de tota mena que rebrien de la C.E. sense Catalunya. 4) Per què les lleis bàsiques e intocables espanyoles quedarien esmicolades. 5) Per què començarien a perdre les colònies internes conquerides, País Vasc, etc. I per què no podrien suportar que Catalunya els hi passés la ma per la cara en el context europeu. ¡Ah! i per què ja no podrien seguir estimant-nos com espanyols. Són molt, molt, molt, marranos. Salut per tothom.

  5. Gemma ha dit:

    Sí, la realitat és molt trista, tant la d’aquí com la d’allà, no oblidéssim pas; però ha de tenir remei, sinó quin món els hi deixarem als nostres fills?

  6. Albert ha dit:

    Hola Manel bon dia
    Espanya (amb Catalunya), deu 2 Bilions €, amb b de Barcelona. Mols d’aqueSts diners han anat a la corrupció directe, a negocis corruptes, gestions incompetents, o infraestructures pensades amb els peus.
    Sumem aquí la incompetència (un exemple) “Castor” s’ha parat, i ara el estat haurà de compensar a la empresa, (perquè tenen un aval de l’estat (Zapatero). no el que han invertit, sinó el que pensaven invertir encara que no ho hagin fet. 1350 milions €.
    Espanya amb Catalunya o sense, no pot pagar aquesta disbauxa, i ens arrossegarà mes tard o mes d’hora amb la seva caiguda. Si Catalunya se’n va, es precipita tot, perquè ells tindran menys ingressos i no canviaran la forma de gestionar.
    Es per aquest motiu que s’empassen l’orgull i no ens diuen “adéu i bon vent pel cul us estreny” doncs ens necessiten, (mal els pesi), no a nosaltres, necessiten la nostre suor, seguir tenint la ma a la nostre butxaca.
    Tenen un tribunal que com el de la Santa Inquisició, que no permetia la llibertat de pensament, i l’utilitzen.
    No hem de marxar, hem de fugir.

  7. Noemí ha dit:

    M’encanta el dibuix!!!! hahahaaaa

  8. Jordi ha dit:

    Bon dia Manel.
    Estic d´acord amb la darrera frase de l´Albert. “No hem de marxar, hem de fugir”. Dit d´una altre manera, la llibertat no l´hem de demanar, l´hem de pendre.
    A partir del 9 N, tot es dinamitzará, perque o be votem de forma seriosa o be ens adreçarem a unes eleccions plebiscitaries, i a les hores ja no caldrá demanar res a l´estat espanyol, sols negociar la millor separació posible per CATALUNYA. Salut a tothom.

  9. Albert ha dit:

    No estem a tems per pusil•lànimes, ni depressius.
    Sense Espanya, no sabem com ens anirà. Amb Espanya si sabem com ens va i ens anirà.
    Tenim la obligació, d’ intentar deixar un mont millor per els nostre nets

  10. Ramon Jofre ha dit:

    Els que ho espatllen tot son els polítics i valdria la pena de intentar arribar a un bon enteniment passant d’ells. A Catalunya em impulsat als nostres dirigents a fer la nostra voluntat. Podríem fer el mateix amb tot el territori español. És cert que tenim molt a perdre, i una cosa molt important és el futur dels nostres fills. Fins fa ben poc pensava que la independència era el millor per Catalunya i així pensàvem actuar.
    No ho tenim tan clar. Totes les gents de España ho passem molt malament, els españols i els catalans. Val la pena de no precipitar-nos a una aventura sense retorn.
    Nosaltres tenim fills i nets i ens fa pena veure el món que els estem deixant. Siguem exigents en les nostres reivindicacions pués la raó i el maltractament de molts segles ens empara, però no fem res del que puguem arrepentir-nos-en.

  11. Miquel C. Remei C. ha dit:

    Els catalans som un poble pacífic ja ho hem demostrat donant lliçons de civisme al món en les nostres reivindicacions, i estem demanant el que ens pertoca que no és res més que la lliure decisió del nostre destí.
    Sabem que a tot arreu s’ho passen malament, però no ho hem provocat nosaltres. España amb la seua arrogància i despotisme de segles ha portat la desafecció a un punt sense retorn.
    Qualsevol acord d’ara seria paper mullat en poc temps. Espanya sempre ha actuat amb traidoría i sense contemplacions. Que les coses ens aniran millor ho demostra tot el que fan per posar-nos traves a les nostres legítimes demandes. Tenen por de quedar-se sense la seva principal font de finançament.
    Nosaltres també hem vist la pel•lícula de que parla el Manel i creiem que tot el país l’hauria de veure. Explica de manera que tothom ho pot comprendre el problema dels catalans en totes les seves vessants històriques, actuals i perspectives de futur.
    Preguntar-nos, lamentar ara o sentir remordiments per el que pot passar a altres és un error. Es llençar a les escombraries tot el que fins ara hem lluitat per arribar fins avui i amb la ilusió del la votació del 9N i del futur que el seguirà. Potser si que serà trist per alguns, però per els catalans és l’única via i solució.
    No defallim. No ens qüestionem coses que ens son alienes. Cada terra fa sa guerra.
    En una Catalunya lliure i independent els nostres fills i els nostres nets viuran molt millor. El fruit de les seves suors serà per a ells, no per a paràsits explotadors.
    VISCA CATALUNYA INDEPENDENT!

  12. Iv. V: ha dit:

    Jo també la he vist i m’ha agradat molt. De la manifestació el 11/set hem anat directament a Icària. Crec que lo més important es estar be informat.

  13. M. Angels ha dit:

    Tens raó Manel per aixó no ens deixen marxar, a veura com acabarà tot !

  14. Luis, María Verdaguer, Carmen ha dit:

    Ya somos mayores y estamos jubilados, y para llegar hasta aquí las hemos visto de todos los colores. España no ha tenido jamás un gesto de comprensión o acercamiento, siempre han sido acciones para saquearnos y maltratarnos. Nos desprecian y nos odian y su meta ha sido a lo largo de los siglos eliminarnos, su onjetivo es hacernos desaparacer. No debemos dar ni una sola muestra de comprensión hacia nada que no sea nuestra legitima reivindicación.
    El dia 9 de Noviembre todos debemos votar SI y SI.