El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
LA TRUJETA HA DIT QUE PROU…!!!

Composicio final  petita

Canta Lluis Llach:

La gallineta ha dit que prou,  ja no vull pondre cap més ou a fer punyetes aquest que m’esclavitza…”

Com que no sé cantar, ho simbolitzo dibuixant una trujeta (pobreta ella) que fa molts anys, molts segles, que està esclavitzada, i que s’està quedant en l’esquelet per culpa dels paràsits que s’ha aprofiten della.

El govern d’Espanya s’ha afanyat a dir que els catalans no tenim dret a votar res, i que en cas de fer-ho han de participar tots els espanyols en les decisions que afectin Catalunya.

Com no han de voler-ho així si des de fa segles som el seu banc, el seu rebost,  !!!

Lleig, molt lleig.

El destí de cada poble l’han de decidir les seves gents, sense interferències d’altres; d’altres que, a més, tan sols els interessa continuar vivint parasitàriament.

Catalunya va ser anexionada a l’estat espanyol com a resultat de guerres i violència extremes perpetrades per aquest ignominiós estat fa més de tres segles; i consolidat en posteriors períodes violents i repressius, com ara la llarga i fosca etapa de la dictadura franquista…

Va dir ISAAC ASSIMOV:

“La violència és l’únic recurs dels incompetents”

____________________________________________________________________

JA N’HI HA PROU…

De mantenir un estat opressor i repressor.

De escoltar sempre mentides.

De rebre menyspreu i intolerància.

De les constants ingerències a la nostra auto-gestió.

De …..

De …..

De …..

El 9 de novembre tots, absolutament tots, hem de anar a votar. Donem eines als polítics per lluitar per las llibertats… I esperem que aquesta vegada no ens fallin, com tenen per costum.

INDEPENDÉNCIA   JA!!!!!

alimentant comunitats autonomas

http://www.vilaweb.cat/noticia/4215790/20141019/esta-possible-video-interpretacio-silvia-bel-lluis-llach.html

Composicio final  petita

 

 

 

 

20 Comentaris to “LA TRUJETA HA DIT QUE PROU…!!!”

  1. Gemma ha dit:

    Hombre Manel! Totes les comunitats autònomes xupant del bote, vull dir de la mamella!
    M’agrada la metàfora! El que passa és que “elles” ja no són porquets indefensos que han de créixer, sinó que més aviat són porcassos fets i drets; ja no és que xuclin sinó que mosseguen.

  2. Edu ha dit:

    Hola Manel,
    Sempre em sorprens amb la teva capacitat de dibuixar el que molts pensem, en aquest cas, t’has superat amb aquesta imatge, que segur farà molt mal als ulls de la gent que ens odia tant com ens necessita. Gràcies per d’il•lustrar i difondre el que penso.

  3. Albert ha dit:

    Son tots aquests els que diuen que en cas de que vulguem aixecar-nos i fugir, tenen dret a votar ???

  4. RUBEN F. ha dit:

    Que dibujo tan terrible. No es bueno hacerse la víctima constantemente. En Madrid, por ejemplo, aportamos más a las arcas del estado de lo que aporta cataluña y no lloramos. Es cierto que hay comunidades que no pueden contribuir y que sin embargo reciben, pero tambien es cierto que debemos ayudarnos entre todos. Hoy por ti mañana por mi. En esto se basa la solidaridad entre españoles.
    Por favor, intentad ser un poco más humanos y solidarios y menos egoístas.

  5. teresa a ha dit:

    La pobra truja! És ben veritat allò que “una imatge val més que mil paraules…”

    PARLO DEL CRIT UNÀNIME – Miquel Martí i Pol

    Parlo del crit unànime de la sang i em retreuen
    deslluïts prejudicis.

    Antigament…!, objecten,
    i jo sóc vell de segles.

    Per quins rials polsosos
    ordeneu les paraules?

    Companys, alliberem les barques
    de tanta corda inútil.

    Hi ha grans rius que ens esperen.

  6. R.Martori ha dit:

    És la segona vegada que opino en aquest blog que segueixo i m’agrada, i el comentari que acabo de llegir del Sr. Ruben m’ha impulsat a posar els punts damunt les ïs per aclarir elgun concepte que aquest senyor no te clar o ignora.
    Dir que Madrid aporta tal o qual quantitat a les arques de l’estat és fer-se trampes al solitari. La aportació de Madrid potser ve de que també és la comunitat que més recapta. Però això es fals i te trampa. La majoria de las grans corporacions multinacionals i els grans CENTRES PRODUCTIUS es troben a Catalunya -Tarragona, Barcelona- però per qüestió d’imposició les seves seus centrals estan radicades a Madrid (era imperatiu obligatori sobre tot durant l’època franquista). Els impostos és cobren a Madrid, però la suor dels que produeixen és a Catalunya. Aquí es treballa i allà és jeu. Si posessim les coses als seus lloc correctes ens n’adonaríem que la situació es una altre.
    Per altra banda una cosa és la solidaritat i d’altre ben diferent fer el “primo•. Mentre aquí fem retallades a tot i a dret hi ha comunitats que no contribueixen i no obstant es permeten de abaixar impostos amb els diners que reben. Ah!!! I a més és prenen la llicència de riure’s dels que paguem i pretenen donar-nos lliçons de economia.
    Només ens poden ensenyar a fer el mandra i viure a cavall dels que treballen. No ens convenen aquestes lliçons ni aquests companys de viatge.
    Podríem parlar de com llença i roba els nostres diners l’estat, però això ja és una altre qüestió.
    VISCA CATALUNYA LLIURA, LLUITAREM PER LA INDEPENDÈNCIA I PER TREUREN’S DEL DAMUNT AQUEST JOU QUE ES DIU ESPANYA I QUE ENS OFEGA

  7. M. Teresa ha dit:

    Val l pena donar un cop d’Ull al teu blog perquè hi han comentaris dels més sucosus, i gaudin dels teus dibuixos, quin dia serà que els gaudirem amb la VICTÒRIA,,,

  8. Bernat Aranyó ha dit:

    Molt bo! Una imtage val més que mil paraules!

  9. Albert ha dit:

    Sr. Ruben
    Sols que es prengui la molèstia de informar-se sobre els pressupostos del estat espanyol per anys i anys, (el proper pressupost 2015 encara es calent), podrà entendre perfectament que aquest bonic rodoli del que vostè fa esment, el Sr.Montoro l’aplica com a “HOY POR MI Y MAÑANA TAMBIEN).
    La solidaritat consisteix en que els que mes generen mes paguen OK. Però no que uns dels que mes paguen, rebin menys del seu pes humà dins l’estat. Si Catalunya som el 16% de tot els espanyols no podem rebre menys d’un 14% . D’això Sr. Ruben pot dir-ne solidaritat, però amb permetrà que amb la mateixa llibertat que vostè jo en digui robar.
    I que fan les autonomies pobres que reben les ajudes, amb els diners que els sobren, expropien terrenys per fer regadius?, o fan canals per fer horta?, o una petita revolució industrial? NO, es baixen els impostos. “ole tus huevos” es així Sr. Ruben com s’aconsegueix, l’any vinent, guanyar les eleccions a president autonòmic.

  10. Toni ha dit:

    Permítame, Sr.Ruben, felicitarle (y lo digo sin ironía) por su aportación al foro. Usted expone sus argumentos de forma legítima, mucho más que la que pueda proceder de numerosos políticos que no dudan en manipular la información para sostener sus propios intereses. Y permítame, a nivel personal, ponerle nombre a dicha perversidad: la señora Camacho. Escúchela, y no dude que podrá proveerse de mucha más información para reprobar las actuaciones de los independentistas catalanes. Lo único que, quizás, estará mucho más alejado de conocer la realidad de lo que sucede en Cataluña, de lo que pueda estar hoy. Y a eso voy: no se trata de aprender a ser más humanos, solidarios y menos egoístas. Así, se lo aseguro, no se resuelve el malestar catalán, más que nada porque, con datos objetivos en la mano (Cataluña es, por ejemplo, la segunda comunidad, por detrás de Andalucía, que dispone de más voluntarios de Cáritas) podríamos desmontar todas las falacias o argumentaciones falsas elaboradas con claras intenciones demagógicas. Lo que sí que le recomendaría, para entender mejor nuestra realidad, recurrir a fuentes más solventes y mucho más fiables que las que proceden de pronunciamientos políticos…, que las hay. Por poner un ejemplo: lea Vd. los postulados de Iñaki Gabilondo (que no es independentista, se lo aseguro), una de las voces más interesantes para entender el trasfondo del comportamiento de nuestra sociedad. Y a partir de aquí, tome sus propias decisiones. Un saludo.

  11. teresa t. ha dit:

    Sr. Ruben:

    Lo que pasa es que la solidaridad cuando es obligatoria, por definición, deja de ser solidaridad para ser expolio. España nos obliga a ser solidarios con las demás comunidades y tenemos derecho a decidir con quien queremos ser solidarios; con España, con el Senegal, con Haiti, o con quién nosotros decidamos. Pero nunca por obligación.

  12. Luis Segura – Carmen Martínez - Maria Verdaguer - Antonia Martínez - Carmen Segura ha dit:

    Que dibujo tan bonito, es una pena que sirva para reflejar algo tan lamentable como cierto. Diran lo que quieran los del gobierno pero lo que hace el estado español con cataluña es explotarla hasta que agote sus recursos. Luego ya nos dejaran ser independientes. Si la independencia la pidieran segun que comunidades seguro que se la darian sin pensarlo dos veces y al momento ya que cuestan más que producen.
    El Montoro cuando habla insulta directamente, por lo que dice por lo que miente y como lo dice. >Su actitud con Cataluña es darle limosna y el resto lo reparte entre las “sangoneras” que decimos aquí.
    Miente más que habla. Deberia darle verguenza exponer los argumentos como lo hace sabiendo que son mentiras.
    Necesitamos la independència muy urgentemente, si es posible hoy no esperemos a mañana.
    Jubilats de Manresa

  13. Noemí ha dit:

    Un dibuix,boniiiiiissim!!!

  14. Jordi ha dit:

    Personalment agraeixo al Sr. Ruben la seva aportació al foro. Crec que es honest en la seva argumentació però que no està degudament informat del que realment està passant. I penso que si una persona que demostra educació i formes en un tema tant delicat com aquest, però que diu el que diu i pensa el que pensa, cal dubtar de la informació que els hi arriba. ¿Es tan difícil pels no residents a Catalunya, tenir una informació independent que no falsegi la realitat? ¿Com es possible que després de tot el que passa, encara hi així persones que ens tracten de insolidaris i egoistes? ¿Perquè en ple segle XXI, encara hi ha gent aliena que es creu amb el dret de decidir el nostre futur? ¿S’ha aturat l’evolució social a Espanya? En un decorat tan fosc com el que presenta el govern espanyol, cal buscar la veritat. Sr. Ruben, els separadors no som pas els catalans, cal fer anàlisi del que ha passat des de l’aprovació de l’estatut fins avui, (no cal anar mes enllà) i un cop fet això seria interessant tornar a llegir de nou la seva opinió en aquest blog. El tinc per una persona educada e intel•ligent.
    Salut a tothom.

  15. llucia ha dit:

    Amics i conciutadans de Catalunya; el que està passant, a casa nostre, ja no ho para ningú. La força d’un poble unit no es pot parar; només depèn de tots nosaltres
    EL DIA 9 TOTS AL CARRER.
    Els dubtes i el que vingui desprès també ho tindrem de resoldre entre tots, però sempre lluitant pel que vulguem aconseguir.

  16. Jordi ha dit:

    Gràcies als polítics s’ha trencat la unitat que ens hauria de conduir a la llibertat, però la unitat de la gent, la unitat del poble es cada dia mes ferma i ens donarà tal força que ens emportarem per davant als polítics i assolirem la independència.
    El 19N tots a votar i de cara a les properes eleccions plebiscitàries, qui es bellugui no sortirà a la foto i la força del vent s’emportarà les seves cendres al no res. Salut a tothom.

  17. Gemma ha dit:

    Jordi, el 19N, NO!!!
    És el 9N el dia d’anar a votar!!! Sinó arribaràs tard!!!

  18. Jordi ha dit:

    Gemma. Gràcies per la teva puntualització. Es clar que estic parlant del 9N. Ha estat una errada. Per cert… Sabies que el 19N del 1933 va ser el primer cop que les dones van poder votar a Espanya?

  19. Albert ha dit:

    Perquè les lleis Jordi, per justícia poden ser canviades.
    Ara les lleis son el llenguatge del poder.

  20. Cris Serra ha dit:

    Cada dia en fan una de més grossa, encara que impensable i sorprenent pero cada vegada més ens ajuden a tenir-ho encaca més clar.
    Jo ja no m’amoino, facin el que facin no ens aturaran.

Deixa el teu comentari