El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
9 N


Composicio final  petita

A les 11,30 de la nit del dia 9:

2.236.806 vots

(a falta del comunicat del recompte oficial  i de la inclusió dels  vots de catalans fora del país)

URNA PICONADORA  001

 

resultats  9N

 

 

 

15 Comentaris to “9 N”

  1. M. Teresa ha dit:

    Mai més ben expressat q aquest dibuix, han quedan aixafats x les urnes. Ahir vaig sentir una emoció x dintre q feia molt q no sentia, l satisfacció d decidir el q volia fer VOTAR!!!. Endevant; d molt ens haurà servit, és el primer pas…

  2. Gemma ha dit:

    Hola Manel,
    Suposo que no publicaràs aquest comentari, cosa que entenc perfectament donada la naturalesa del teu blog.

    Sincerament continuu essent molt pessimista en relació a una possible independència de Catalunya; ahir només ens vam mobilitzar els del “Sí-Sí”, per tant, aquest és el sostre de la independència: 1.900.000 persones. Mentre que els del NO, es van quedar a casa, aproximadament uns 4.000.000.

    Em sap molt greu dir-ho, però no es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat!

  3. Jordi ha dit:

    Enhorabona a tots els demòcrates. Acabo de votar per una Catalunya lliure e independent. Hem votat, hem guanyat. La democràcia guanya i la involució recula.
    El govern espanyol no pot seguir sent indiferent al poble català. Tard o d’hora serà vençut.

  4. Conxita ha dit:

    Hola molt encerta el dibuix; han quedat bocabadats,i repetint sempre el mateix: tots a la garjola amb el President!!!!

  5. Conxita ha dit:

    Hola vull dir que si cal tots els que vàrem votar l’acompanyarem a la garjola !!!

  6. Toni ha dit:

    M’encanta la cara de satisfacció del conductor…a qui em recorda? 🙂

  7. dubster ha dit:

    Enhorabona a tots els catalans que hem defensat la nostra terra i el fet de demostrar a aquesta gent que quan ens tocan les crestes podem ser molt perillosos; no som, ni molt menys, idi….. com es creien, i tot just han vist només un trosset de la mala llet que pot arribar a tenir Catalunya quan l’emprenyes…

  8. Luis Segura – Carmen Martínez - Maria Verdaguer - Carmen Segura - Antonia Martínez ha dit:

    Por favor niña no seas pesimista. Manel tiene razón cuando explica que los que no votaron no son todos del NO. Puede que peque de demasiado optimista pero tiene razón. Ponle ilusión y ganas a nuestras aspiraciones, es bueno tocar con los pies en el suelo pero hay que cargar nuestras mochilas con la ilusión de las victorias conseguidas que ya son muchas.
    Todos, todos y todos los del casal fuimos a votar a pesar de que para algunos supuso un esfuerzo físico considerable. Votamos mayoritariamente SI, SI. Tenemos prisa y exigimos a nuestros políticos que no nos fallen.
    Al votar algunos de nosotros lloramos emocionados, estamos viendo que librarnos de esta gente que nos ha humillado durante siglos está muy cerca.
    VISCA CATALUNYA!

  9. Ramón C. ha dit:

    Mare de Déu quina jornada tant emocionant. Jo soc de Sabadell, tinc 17 anys i vaig anar a votar per primera vegada a la meva vida. Anavem tota la familia els meus pares els avis i dues germanes més grans amb els seus marits.
    Als avis i el meu pare se’ls van negar els ulls.
    Quin dibuix tan encertat, vàrem aplastar al P.P. amb la democràcia cosa que no saben que és i com molt bé dius en altres entrades teves els fa por aquesta paraula.
    Entre tots ho aconseguirem, els joves mereixem que ens ajudeu a trobar el camí de la llibertat per què no tinguem de passar pels mal sons que vareu viure els més grans.

  10. Fernando Delgado ha dit:

    Partido, Popular, PSOE, C’s y UPyD claramente de derechas aunque intenten disimularlo no tienen verguenza. Mienten y manipulan siempre y en esta ocasión más al decir que quienes no fuimos a votar -mayoria silenciosa nos llaman ellos- el pasado domingo no estamos por el derecho a decidir o por la independència.
    El 19 de octubre el partido popular convocó a los ciudadanos con el fin de manifestarse por la unidad de España. Asistieron muy pocos, solo 35.000, Con el razonamiento de estos partidos , los más de 5.000.000 -la mayoria silenciosa de aquella ocasión- que no fuimos a la convocatoria estamos por el derecho a decidir o la independencia.
    Bien!!! Esto esta ganado.
    Yo no pude votar porque estaba fuera de Cataluña. Pero intenaré hacerlo en los próximos dias.

  11. Francesc Bechdejú ha dit:

    Que quedi clar que no tenim res en contra del poble espanyol sinó en contra dels seus dirigents. Tot i que han estat votats per aquest mateix poble. El 9N vàrem fer un exercici de llibertat, de il·lusió, d’emoció. Jo estava absolutament extasiat. Vaig fer 1 hora i mitja de cua, però que feliç que estava, que radiant… I ara bé el més difícil, no defallir, esperar que els polítics estiguin a l’alçada, estar al darrere d’aquests polítics i empènyer cap endavant. Ara és l’hora i aquesta ocasió no la podem deixar passar de cap de les maneres.Ja fa massa anys que dura la broma!

  12. Jordi ha dit:

    El passat dia 9N, es van presentar una vintena de denuncies al jutjat de Barcelona contra el President Mas i el seu govern. ¿Com és possible aquest odi visceral contra Catalunya? ¿Que es el que entenen per democràcia? ¿Com es possible que la cúpula pepera parli de que ells son els demòcrates? ¿Com es possible que diguin que la consulta es “profundament antidemocràtica? paraules del Sr. Rajoy.
    “TOT ES POSIBLE I TOT ESTA PER FER”.
    Salut a tothom.

  13. Albert ha dit:

    Va ser una sensació fantàstica. Al moment de posar la papereta jo hem vaig emocionar, pot ser de pensar amb els que ans han precedit i no han pogut gaudir de aquesta gesta.
    Molt admirable la gent que van fer centenars o milers de Km per aconseguir votar.
    I ara falta saber quin preu en pagarem, segons la Camacho, actualment portantveu de la fiscalia, aniran a per totes.

  14. Jordi ha dit:

    A la roda de premsa que avui ha donat el president del govern “democràtic” espanyol, Sr. Rajoy àlias el demòcrata, ha començat dient que “el dijo que el dia 9N, no habría ninguna consulta en Cataluña y así ha sido” però als pocs moments qualificava de fracàs el procés, comptabilitzant els percentatges de votants en relació al mateix cens que ell mateix va prohibir. (Si no hi havia consulta no era necessari desqualificar el procés, hagués estat lo mes normal i ètic) però no s’ha pogut estar. Es un gran estadista.
    El nostre President Sr. Mas, ha dit avui al Parlament de Catalunya que els catalans ja no tenim por al govern “democràtic” espanyol, jo penso que ara ja només els hi tenim fàstic.
    Salut a tothom.

  15. llucia ha dit:

    Una jornada emotiva , jo li dono aquest títol. Ara n’hem de fer un SEGUIMENT constant i pacient.
    Els ulls mol oberts per poder reflexionar tot el que vagi venint.
    El dibuix boniiiiissssimmmm.

Deixa el teu comentari