El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
JEFE DE ESTADO MAYOR DEL EJÉRCITO DE TIERRA

JEFE DE ESTADO MAYOR DEL EJÉRCITO DE TIERRA…

que traduït al català vol dir:

L’ENCARREGAT DE LES MÀQUINES DE FER MAL

Catalanes, catalans… el que faltava pel duro. Fa pocs dies aquest individu (Jaime Domínguez Boj) és va destapar amb unes declaracions d’allò més impresentables. Va comparar el procés sobiranista català amb la pèrdua de les últimes colònies espanyoles, el 1898.

… “Colonies espanyoles” per referir-se a Catalunya… als feixistes el subconscient els hi juga males passades..

Entre d’altres coses va dir:

que els exèrcits havien d’estar preparats per a intervenir de la manera que el govern decideixi, ja sigui a l’interior com a l’exterior

Podeu llegir-ho en aquest enllaç:

http://www.vilaweb.cat/noticia/4220162/20141118/cap-lexercit-espanyol-compara-proces-catala-perdua-colonies-1898.html

Tot plegat pot tenir una lectura còmica, però potser és millor qualifica-lo de tragicòmic, perquè, al cap i a la fi, no fa cap mena de gràcia.

Jaime Dominguez Buj

8 Comentaris to “JEFE DE ESTADO MAYOR DEL EJÉRCITO DE TIERRA”

  1. Gemma ha dit:

    Maneeeel!
    T’has oblidat de les Canàries, Ceuta i Melilla!!!
    I també les Illes, tot i que aquestes te les perdono perquè potser a les seves casernes militars s’ hi parla català i tot!

    D’altra banda, veig que els vascos, en aquest cas, no tenen cap mena de “concert floral” especial. Apunten i amenacen igual que la resta de ll’Estat espanyol…

  2. Manel ha dit:

    Srta. o Sra. Gemma:
    Això de buscar “l’intringulis” a cada entrada està molt bé, fa caliu i dona joc. Però… OTTIA!!! vostè trobaria “pegas” fins i tot a “LA GIOCONDA” del gran LEONARDO DA VINCI.
    I a sobre es permet de “perdonar” coses.
    Gràcies!!! moltes gràcies per la seva magnanimitat.

  3. Conxita ha dit:

    Hola, cada dia més encertat.

  4. Gemma ha dit:

    De la Gioconda no puc opinar perquè l’he vist poques vegades, però del mapa d’Espanya sí, perquè el conec molt bé.
    Al veure el mapa només de la península m’ha cridat l’atenció, doncs ha de saber que tenim uns mig parents a la ciutat de Melilla; Segurament estarien encantats d’enfocar un canó a Catalunya. Vull pensar, però, que els agradaria deixar Mataró protegida de les bombes, doncs penso que, encara que tenim moltes diferències, ens apreciem mútuament… (espero).
    Ah! Permetim dir-li que de “magnanimitat” res de res, doncs ja sap vostè qui és qui té la última paraula en aquest blog.

  5. M. Teresa ha dit:

    Molt bona Manel, si poguessin, aquest troçet de terra q s’anomena Catalunya ja estaria al fons del oceà. Però no han tingut en compta que som un poble fort i en aquest cas unit!!! Força Catalunya |||*|||

  6. Manel.R ha dit:

    Falten els avions que la Chacon va comprar per que callessin aquesta jerarquia; i que pasen sovint per el cel del nostre pais.

  7. teresa ha dit:

    És molt bo per nosaltres que ens comparin amb les colonies, perque elles tenen reconegut el dret d´autodeterminació. Ja es cuidarán de fer-lo callar perque no els interessa que es vegi Catalunya com una colònia. LLavors ja tindríem el camí més que fàcil.

  8. Jordi ha dit:

    Tot es molt ranci. ¿Quin ministre actual no ho és? Tot el que fan, fa olor a tancat, a humit, a podrit, ofega d’allò més, i ara surt el soldadet dels collons. Cal obrir finestres i porticons, malgrat que grinyolin pel temps que fa que son tancats i que ningú els hi ha posat oli. Que “el jefe del estado mayor del ejército de tierra” digui lliurament el que li rota i que el ministre corresponent declari que ha parlat amb ell i que se l’ha interpretat malament i que en conseqüència segueix tenint tota la confiança, en comptes de fer-lo plegar com correspondria, no fa mes que constatar que res arreglarà aquesta situació, perquè malgrat els anys transcorreguts des de la mort del dictador, sembla ser certa la frase lapidaria de “todo está atado y bien atado”. Ahir era tard. Salut a tothom.

Deixa el teu comentari