El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
ELS PESSEBRISTES … EXCARCERATS I ESCOLARITZATS.
Categories: Galeries d'artistes

foto 1foto 2

 

L’ASSOCIACIÓ DE PESSEBRISTES ens regala, un any més, una sensacional exposició de diorames i pessebres.

Enguany, com diuen ells, Hem sortit de la presó per anar a l’escola.

Doncs sí, s’han vist obligats a marxar de l’emblemàtic edifici de la presó per anar a l’antiga escola MENÉNDEZ Y PELAYO.

Mireu la vessant positiva:

Des de l’antic emplaçament, i amb una petita passejada de menys de deu minuts, ens plantem a la nova ubicació.

Si ens hi atansem al mati farem exercici mentre anem passejant; gaudirem dels fantàstics treballs d’aquests artesans i anirem fent gana per l’hora del dinar…

Si pel contrari ho fem a la tarda, farem exercici mentre anem passejant; gaudirem dels fantàstics treballs d’aquests artesans i pairem l’àpat del dinar.

… tot plegat un valor afegit a aquesta activitat.

Ja hi he anat, i penso tornar-hi més vegades. A cada visita descobreixo coses noves. Cada diorama mereix una reposada i atenta visió per anar-hi descobrint nous i espectaculars detalls: un poblet o un remat que s’albira en la llunyania… o una petita finestra que, observada atentament, ens descobreix al seu interior un petit diorama dins del diorama, o sigui, una família de minúscules proporcions que també planta un pessebre dins del pessebre… o les increïbles perspectives que s’aconsegueixen en un espai tan petit donant-nos sensacions de llunyanies increïbles… o unes figures i escenaris realitzats amb indiscutible mestratge… o… o…. o…

Que no us suposi un problema la nova ubicació… aneu-hi, no us penedireu. Val molt, molt la pena. I, sobre tot, no hi aneu amb presses, aneu-hi calmadament i no us perdeu cap dels detalls que anireu descobrint.

Del butlletí de l’Associació n’he escollit un conte per compartir-lo:

conte de nadal Consol 001

 CONTE DE NADAL

Gaudiu-lo i, sobre tot, sobre tot, no deixeu de visitar la mostra a l’antiga escola Menéndez y Pelayo al carrer Alarcón número 27.

 Aquí podeu trobar-hi més informació:

http://www.pessebresmataro.org/

La felicitació de “TEANTRI”, una bona amiga, inspirada en el pessebre de l’Ajuntament, que també és obra de l’Associació de Pessebristes, no us la perdeu:

bones festes 2015

L’any passat:

http://manelmorral.cat/blog/?p=6199

18 Comentaris to “ELS PESSEBRISTES … EXCARCERATS I ESCOLARITZATS.”

  1. Joan ha dit:

    Hola Manel.
    Molt oportú. Gràcies per la informació.
    Jo també i he anat i val la pena tornar-hi.
    Que passis unes bones festes.

  2. Juan, Araceli y Natalia ha dit:

    Fuimos con nuestra hija el domingo y es verdad que hay que dedicarle atención, es muy gratificante pues cuando crees que ya lo has visto todo sigues descubriendo detalles asombrosos.
    Solo tenemos una objeción y es que las mirillas o ventanas están muy bajas con lo que resulta un poco complicado para los adultos la observación. y si le dedicas todo el tiempo que merece acabas con dolor de espalda. Pero he de reconocer que a nuestra hija le resultaba muy cómodo pues estaba a su nivel.
    No importa pues vale la pena este insignificante sacrificio . En cuanto a la nueva instalación estamos de acuerdo con el autor del blog de que se trata de un corto y agradable paseo.
    Animaros todos a visitar esta maravillosa exposición, nosotros volveremos antes de que la cierren ya que entendemos que es una actividad muy educativa.

  3. Oriol i Montse ha dit:

    Vam anar-hi l’any passat després de veure’l anunciat en aquest blogh y tenim previst de repetir aquest any doncs ens va deixar molt bon record.

  4. María Verdaguer, Antonia Martínez, Carmen Segura, Luis Segura – Manresa ha dit:

    Lástima que estamos lejos pués nos gustaría poder visitar estos belenes.
    La autora del cuento que incluye este año ¿Es la misma persona de la que el año pasado puso una poesía sin indicar la autora.? El dibujo que lo ilustra es precioso y muy tierno pero no está firmado aunque por el estilo nos parece que lo ha hecho usted, ¿es cierto?
    Desde Manresa le deseamos unas felices Navidades y un próspero año nuevo.

  5. Albert ha dit:

    Quan tenia uns 15 anyets, el meu pare portava el manteniment i projecció de pel•lícules a la “Sala Casal”, era també col•laborador dels pessebristes de Mataró, (que exposaven en aquesta sala), portava tot el relacionat amb il•luminació i part elèctrica. A mi m’encantava mourem per allà, si be es cert que mai las meves aficions varen anar per aquest camí.
    Per fer historia, explicaré que a la empresa on hem vaig formar tècnicament “Can Torres,• ens dedicàvem a la fabricació de maquines de mitges (entre altres maquines). Uns tècnics força mes grans que jo, i que a mes de tècnics eren aficionats al pessebrisme, amb peses de maquines de mitges varen fer un bombo de control i manament automàtic per moure un gran pessebre, on apareixien i desapareixien muntanyes, parets, aigua, turmentes etc. No se si d’això es conserva alguna cosa, primer perquè aquests tècnics deuen ser actualment força grans, i segon perquè no he tingut ocasió de tornar a visitar aquelles meravelles, aquest any però si penso retrobar-les.

  6. . ha dit:

    Tens molta rao noi, sempre passejem pels mateixos carrers i ens perdem passajedes a altres indrets. Tenim previst anar a disfrutar de la exposició de pessebres amb tota la familia. Ja direm que ens ha semblat pero les explicacions que fas ens animen y sempre le encertes, com l’any passat que vam poder anar-hi.

  7. Un català ha dit:

    Hi anem cada any i ja vaig fer-ho l’any passat en aquest blog però repeteixo: FELICITACIONS a tota aquesta colla d’artistes que ens obsequien els ulls amb les seves obres.
    Manel està molt tou ultimament doncs no fots canya als polítics i aquest dies donen motius per fer-ho, no per donar-lis cops de punys però si per posar-los a caldo i treurel’s les vergonyes. Et necessitem.

  8. GLÒRIA ha dit:

    Air vam anar a veure els pessebres, cita obligada de cada any. Saps que ens agraden molt les manualitats i disfrutem veient tots els detalls de cada un d’ells. I tornarem amb el net que de ben segur també li agraderà.

  9. Elisabeth ha dit:

    Buena recomendación. Hoy hemos visitado esta muestra y nos ha gustado muchísimo. Ya tenemos nuestro belén montando en casa pero para el futuro hemos sacada buenas ideas. Felicidades a todos los artistas que son capaces de ilusionarnos con estos magníficos trabajos.

  10. Joan ha dit:

    Em sumo a les felicitacions als artesans que han elaborat aquesta preciosa mostra.
    Joan

  11. Isabel Ramírez ha dit:

    Moltes gràcies Manel,
    Cada any el meu Nadal, i de la meva familia, comença gaudint els teus regals culturals 😉
    Una abraçada

  12. Miquel ha dit:

    Ens ha agradat molt. Bona recomanació, val la pena anar-hi.
    Miquel

  13. Carles ha dit:

    Moltes gràcies per aquest blog. El seguim
    per què ens agrada ens diverteix i també ens informa de esdeveniments mereixedors de ser tinguts en conta.
    Ja hem visitat vist els pessebres en el seu nou domicili i pensem que estan molt bé. Ens unim a les felicitacions als autors.

  14. Jesus M. ha dit:

    Ja hem visitat la mostra de pessebres i ens ha agradat al temps que ens ha servit per compartir amb les nostres fillas aquesta maravella.
    Nosaltres pensem que sí que és un problema la nova ubicació; abans mentres passejavem pel centre era molt cómode entrar-hi i fins i tot més d’una vegada. Ara en canvi obliga a un desplaçament que no és massa llarg però fora de llocs habituals.
    Bones festes.
    Jesus i Lluisa

  15. Maristany ha dit:

    Felicitats artistes, us esperem el proxim Nadal.
    Maristany

  16. familia PUIG ha dit:

    MOLTES FELICITATS A TOTS ELS PESSEBRISTES PER AQUEST ART TAN MAGNÍFIC. HEM GAUDIT MOLTISSIM AMB ELS VOSTRES PESSEBRES.
    David, Carlota, Lluisa i Jan

  17. Albert ha dit:

    Els pessebres son preciosos. Es nota una admirable dedicació de llargues hores.
    Però tinguem en compte que un pessebre no deixa de ser una postal tridimensional, la argumentació del tema es molt limitada.
    Jo aconsellaria que entre els molts portals, és posés algun amb dues verges Maria, dos Sants Joseps, o una verge Maria amb un arcàngel Gabriel; un sistema familiar mes actual.
    Disculpeu-me, la petita broma, realment m’han agradat molt, son espectaculars.
    Anims artistes, felicitacions i fins l’any que bé.

  18. Lluís ha dit:

    No soc dels pessebristes de Mataró però si que ho soc de Barcelona. Lamento la frivolitat ni que sigui de broma en equest tema. Encara que ens divertim molt fent aquest treball, la gent que fem pessebres ho fem molt seriosament i la broma la deixem per a altres àmbits.
    Fa tres anys vaig poder gaudir de la mostra de diorames al edifici de la pressó a Mataró i em van semblar uns treballs extraordinàris.
    Enhorabona companys per una feina tan ben feta.

    Lluís Seguí

Deixa el teu comentari