El blog d'en Manel
Tics, tocs i tacs del dia a dia
LA MÀGIA DELS PESSEBRISTES…
Categories: Galeries d'artistes

Un any més els PESSEBRISTES DE MATARÓ ens regalan  la màgia del seu art. Un any més m’he passejat entre els fantàstics diorames exposats. Un any més la qualitat de les obres que hi ha m’ha semblat immillorable…  tot i que sé que l’any vinent tornaran a superar-se… talment com si fos màgia !!!

diorame-muntanya-de-montserrat-pessebristes-de-mataroA més dels diorames de sempre, en aquesta ocasió exposen un treball gegantí; un “pessebre” ben original i bonic que ocupa vint metres quadrats, recreant les muntanyes de Montserrat i els seus peculiars paisatges.

Aquesta monumental obra d’art la van construir el 2002 en JOSEP TRUNAS i en DOMÈNEC CRUZ, membres de l’Associació.

Va ser donada a l’Abadia de Montserrat per, al cap d’uns anys, “tornar-a-casa” per practicar-li algunes reformes. Aprofitant l’avinentesa la comparteixen en l’exposició d’enguany per, un cop finalitzada, tornar-la al seu emplaçament definitiu al Monestir de Montserrat.

conjunt-gallina-gatt-pollets-pessebristes-2016No deixeu escapar l’oportunitat de restar bocabadats davant d’aquesta  magnífica obra i de totes les que s’exposen; és fa difícil de escollir la millor per que TOTES SÓN LES MILLORS. Jo ja hi he anat… però, al igual que en edicions anteriors, tinc previst tornar-hi més vegades doncs sé que a cada visita descobriré nous detalls que m’admiraran.

Una petita mostra: un gat abraonant-se a una gallina que defensa els seus pollets… una de les moltíssimes situacions quotidianes que trobareu observant atentament tota la mostra.   (Disculpeu la poca qualitat de la imatge, però no en se de fer fotografíes jo)

Un altre conjunt al que val la pena dedicar-li una bona estona son les vitrines que exposen fantàstiques figures de diferents procedències i estils. Una d’aquestes vitrines està dedicada a tota mena d’andròmines que s’usaven en la pagesía (cubs, portadores, premsa de ví, carros, etc.) així com màquines i eines  d’oficis diversos… tot fet a mà pel mestre artesà JOSEP TRUNAS. La majoría de les figures representades ja no s’utilitzen però segur que molts de vosaltres encara les recordareu i podreu fer-ne esment als més petits.

Remateu la feina visitant també l’espectacular pessebre instal·lat al vestíbul de l’Ajuntament, que també és obra dels artesans de l’Associació de Pessebristes de Mataró.

 

Del 4 de desembre 2016 al 8 de gener 2017
Adreça de l’exposició:
C/Alarcón, 27 (cantonada Enric Prat de la Riba)
08301 Mataró.
Horari:
- Laborables: del 22 de desembre al 5 de gener, de 17.30 a 20.30 h.
- Dissabtes: de 17.30 a 20.30 h.
- Diumenges i festius: D'11 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.
- Els dies 1 i 6 de gener al matí, tancat.

_______________________________________________

La meva opinió d’aquesta mostra en diferents anys:    2015  –  2014

Trobareu més informació a la pàgina dels Pessebristres:  A Q U Í

8 Comentaris to “LA MÀGIA DELS PESSEBRISTES…”

 1. Gemma ha dit:

  Nosaltres ahir vam anar a veure el de la Pl.Sant Jaume de Barcelona. S’ha de reconèixer que no et deixa indiferent, però per aquestes coses reconeixo que sóc molt tradicional i prefereixo l’estil dels pessebristes de Mataró.

 2. Fede ha dit:

  Aquesta tarda hem anat a l’exposició i ens ha agradat molt. I tornarem un dia d’aquestes festes per que tens raó quan dius que cal anar-hi sense presses.
  Gràcies Manel

 3. Anonim ha dit:

  Hemos ido esta mañana y lo poco que hemos visto nos ha parecido precioso pero habia mmucha gente así que volveremos otro dia para disfrutarlo con tranquilidad.

 4. Ramon Saez ha dit:

  Verdaderos trabajos artesanos. Muy bonita es una exposición muy recomendable.
  Felices fiestas a todo el mundo.
  Ramon

 5. Isabel Ramírez ha dit:

  Gràcies per compartir-ho Manel 😉
  Aquests mestres artesans, i persones com tu que ho divulguen… ens regaleu la màgia del Nadal.
  Bones Festes i millor 2017!

 6. Alonso ha dit:

  Avui hem seguit el seu consell anant a l’exposició de belens i ens han agradat molt, ha estat molt bonic i instructiu sobre tot per els nens.

 7. Lluis ha dit:

  Ahir vam anar a l’esxposició amb el nostre fill. Quedas curt en les teves lloançes, es fantastic el treball que exposen i ens costa imaginar que ninguú sigui capaç de fer aquestes meravelles amb tan de detall i realisme.
  Tindria que haver un lloc on puguessim visitar tot l’any aquests treballs, com un museu normal.
  Animes pesebristes, esperarem impacients la mostra de l’any vinent pero mentres tant i tornarem abans de que tanquin.
  Lluis, Carme, Miquel

 8. Marta ha dit:

  Ahir vàrem tornar per tercera vegada aquest any a l’exposició de pessebres, Tens raó, a cada visita em dsfrutat de detalls que en les anteriors s’ens havien escapat. Una pena que estigui tans pocs dies exposada, o que no es pugui visitar durant l’any en un altre lloc.
  Al arribar et vam veure a la porta i no vam dir-te res doncs estaves e enraonant amb una senyora i no et vas adonar de nosaltres
  Esperarem el desembre de 2017 per poder disfrutar novament de l’art d’aquesta gent.
  Salutacions i gràcies per tenir-nos informats.
  Marta i Paco

Deixa el teu comentari